“Next level kwaliteitsborging vind ik interessant”

Voor een marktleider die garandeert dat z’n hightech producten feilloos werken, is kwaliteitsdenken van essentieel belang. Wat houdt dat in voor de afdeling Kwaliteit?

Menno is in juni 2019 gestart bij Power-Packer als Manager Quality. Sinds november 2020 is Menno werkzaam als: Manager Operations, CI & Quality. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen jaren? Menno: “Ik wist dat Power-Packer een technisch hoogstaand product levert aan de automotive-industrie. Dus mijn eerste indruk was dat het een bedrijf is met next level kwaliteitsborging, want stilstand van de productielijn mag niet voorkomen. De afgelopen maanden hebben die eerste indruk alleen maar versterkt.”

“Bij zo’n hightech product is het belangrijk dat iedereen doordrongen is van het belang van first time right”

Typisch Power-Packer volgens Menno Visser, Manager Operations, CI & Quality

Vernuftige testbanken 

“Je merkt aan alles dat er binnen Power-Packer veel ervaring is met het feilloos maken van het productieproces. De vernuftigheid bijvoorbeeld, waarmee de testbanken zijn ontwikkeld. Hiermee worden alle producten functioneel getest om goede kwaliteit aan de klant te kunnen leveren. Ook de testopstellingen in het laboratorium worden door Power Packer zelf ontwikkeld. Daarmee kunnen we testen hoe onze producten zich op de lange duur en onder verschillende omstandigheden, zoals temperatuurswisselingen, gedragen.” 

Klacht voorkomen 

Worden er dan nooit fouten gemaakt bij Power-Packer? Je zou het haast wel denken, maar dat kan natuurlijk niet. Menno: “Het proces is van zoveel factoren afhankelijk, er kan altijd wat gebeuren. Het gaat erom de gevolgen van een fout zoveel mogelijk te beperken. Dankzij ons kwaliteitssysteem kunnen we in de meeste gevallen op tijd ingrijpen en een klacht voorkomen. Het is de taak van de Kwaliteits manager om deze reactieve manier van kwaliteitscontrole om te zetten naar een proactieve aanpak. Dat scheelt kosten en werkt gewoon prettiger. Daarvoor is er bij Power-Packer al een stevige basis gelegd. Want iedereen weet: werken volgens standaarden is belangrijk bij Power-Packer. Dat merk je er al aan dat iedereen de meest belangrijke procedures uit zijn hoofd kent.”

Bekijk nu onze openstaande vacatures »