Onderhandelen met de bouwers van je droomauto

Er was een goedgebekte recruiter voor nodig om Mark Overbeek over te halen voor de functie van sales support manager bij Power-Packer.

Onderhandelen met de bouwers van je droomauto

Mark Overbeek, sales support manager bij Power-Packer: “Ik kende het bedrijf niet. Pas toen ik doorhad dat het bedrijf aan wereldwijde topmerken zoals Koenigsegg, Webasto en Porsche levert en dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn, was ik om.” “Tijdens de eerste oriënterende gesprekken ontdekte ik dat mensen hier lang in dienst zijn en doorgroeien naar andere functies binnen het bedrijf,” vertelt Mark. “Dat vind ik mooi, want als het om toewijding gaat ben ik echt van de langetermijn. Maar ik wil ook uitgedaagd worden.”

Multidisciplinair samenwerken 

Uitdaging genoeg bij Power-Packer. Als sales support manager werk je namelijk multidisciplinair, met je collega’s in een projectteam bestaande uit engineering, kwaliteit, logistiek, inkoop en proces engineering. Mark: “Ik moet op de hoogte zijn van vereiste kwaliteitsnormen en ik moet de techniek snappen. Niet dat ik kan wat die jongens van engineering hier presteren hoor, ook al heb ik zelf heel veel gesleuteld in m’n eigen werkplaats met brug. Ja, toen ze dat hier hoorden kreeg ik voor een commerciële jongen wel extra punten, haha.” Om de techniek te snappen en aan klanten te kunnen uitleggen hoe de kostprijs van een bepaald onderdeel is opgebouwd, is Mark regelmatig te vinden bij z’n collega’s van de productie. “Die betrokkenheid bij zowel design als productie, maakt het werk extra interessant. Zo heb ik een enorme feeling met het product gekregen, dat geeft me een sterke positie bij onderhandelingen.”

“De betrokkenheid bij zowel design als productie, maakt het werk extra interessant”

Typisch Power-Packer volgens Mark Overbeek, sales support manager

Porsche of Koenigsegg 

Uitdagend is ook het contact met klanten. Binnen de automotive levert Power-Packer wereldwijd aan topmerken. Dus Mark heeft te maken met high demanding Tier 1 en OEM klanten, bijvoorbeeld Porsche of Koenigsegg, die zelf ook goed op de hoogte zijn van de nieuwste innovaties. “Ik moet goed voorbereid aan tafel komen bij onderhandelingen en ik krijg van mijn manager de vrijheid om mijn eigen stijl te ontwikkelen. Maar ik word er ook op aangesproken als dit niet goed uitpakt,” zegt Mark. “Ja, daar moet je wel tegen kunnen. Niet dat het makkelijk is, want liever hoor ik natuurlijk complimenten. Maar als je wilt doorgroeien, moet je fouten kunnen maken. En als je daar niet over kunt praten, kom je nergens.” Open en directe bedrijfscultuur Mark: “Deze bedrijfscultuur, heel open en direct, is typerend voor Power-Packer. Het past bij de algemene overtuiging hier dat het áltijd beter kan. En misschien is dat wel precies waarom ik me hier thuis voel.”

Bekijk nu onze openstaande vacatures »